info@dinomarket.cz 774 81 28 26, 774 60 81 76

Dostupnost: vyprodáno

Při objednání do 12  hodin bude datum doručení

557 KčCena:
Kód:44185
Kategorie: Antiparazitní spreje pro psy

Kožní sprej pro léčbu a prevenci při napadení klíšťaty, všenkami či blechami a s tím spojené alergie na bleší kousnutí.

DostupnostCena
vyprodáno557 Kč
Tento produkt momentálně není k dispozici.
Doprava po celé ČR pro tento produkt již od 80 Kč.

Ektoparazitikum pro psy a kočky proti blechám a klíšťatům. Vyhrazený veterinární přípravek.
TYP PŘÍPRAVKU:Antiparazitika, repelenty
CÍLOVÉ DRUHY ZVÍŘAT:Pes, Kočka

1 ml přípravku obsahuje:  
Léčivá látka: Fipronilum 2,5 mg

Léková forma:
Kožní sprej, roztok

Cílové druhy zvířat:
Psi a kočky

Indikace:
Léčba a prevence při napadení blechami a s tím spojené alergie na bleší kousnutí a dále při napadení všenkami a klíšťaty.

Kontraindikace:
Nepoužívat u koťat do 8 týdnů stáří.
Nepoužívat u štěňat do 3 dnů stáří.
Nepoužívat v případě přecitlivělosti na léčivou látku, nebo na některou z pomocných látek.
Nepoužívat u jiných cílových druhů zvířat než je určeno.

Zvláštní upozornění:
Rezistence parazitů vůči kterékoliv skupině ektoparazitik se může vyvinout po častém, opakovaném použití účinné látky ze stejné skupiny.

Zvláštní opatření pro použití:
Zvláštní opatření pro použití u zvířat

Nesmí dojít k vdechování přípravku. Chraňte oči zvířete. Je nutné zabránit vzájemnému olizování zvířat do zaschnutí naaplikovaného přípravku. Koupání zvířat 48 hodin před a po ošetření přípravkem se nedoporučuje.
Může dojít k uchycení jednotlivých klíšťat. Proto nelze zcela vyloučit přenos infekčních chorob, pokud jsou podmínky nepříznivé.
Předcházejte poddávkování z důvodu nesprávného určení živé hmotnosti či nesprávným podáním léku.

Zvláštní opatření určené osobám, které podávají veterinární léčivý přípravek zvířatům
Při práci s přípravkem nekuřte, nejezte a nepijte.
Při nakládání s veterinárním léčivým přípravkem by se měly používat ochranné rukavice. Škodlivý při vdechování. Mohou se projevit i systémové účinky (jako dechové obtíže, třes, excitabilita, zvýšená dráždivost, slabost, nauzea). Ošetřování je nutné provádět v dobře větraných prostorách.
Zabraňte kontaktu obsahu balení s kůží a sliznicí ošetřujícího. Po aplikaci si mýdlem a vodou omyjte ruce. Odstraňte kontaminovaný oděv, který je v přímém kontaktu s pokožkou.
Tento přípravek může způsobit podráždění sliznice a očí. Chraňte oči před kontaktem s přípravkem.
V případě zasažení očí okamžitě vypláchněte oči proudem vody. Pokud se dostaví potíže, vyhledejte lékařskou pomoc a ukažte příbalovou informaci nebo etiketu praktickému lékaři.
Nemanipulujte s ošetřenými zvířaty a zamezte dětem hrát si s nimi, dokud aplikovaný přípravek nezaschne. Doporučuje se proto neošetřovat zvířata během dne, ale brzy zvečera, a nedovolit čerstvě ošetřeným zvířatům spát s jejich majiteli, zvláště dětmi.
Testy na senzibilizaci neprokázaly, že by fipronil způsoboval senzitizaci. Osoby se známou přecitlivělostí na fipronil nebo na některou z pomocných látek a dále osoby s křečovým onemocněním (epilepsií) by měly zacházet s přípravkem obezřetně.
Vyvarujte se požití přípravku. V případě náhodného požití přípravku vyhledejte ihned lékařskou pomoc. Ukažte lékaři příbalovou informaci nebo etiketu.

Hořlavina II. třídy!

Nežádoucí účinky:

V ojedinělých případech může u citlivých zvířat dojít ke kožním reakcím různé intenzity, jako svědění a zánětlivé iritace.

Použití v průběhu gravidity a laktace:
Laboratorní studie prováděné na myších a potkanech neprokázaly při použití terapeutických dávek negativní vliv na reprodukci, ani fetotoxické či teratogenní působení fipronilu. Podání přípravku rovněž neovlivňuje laktaci cílových druhů zvířat. Podání přípravku neovlivňuje plodnost cílových druhů zvířat.

Podávané množství a způsob podání:
Obecná dávka je 7,5 mg fipronilu na 1 kg hmotnosti zvířete, tedy v praxi 3 ml přípravku neboli 6 stisků aplikační pumpy na 1 kg hmotnosti zvířete u balení s objemem 100 ml, nebo 2 stisky hlavice na 1 kg hmotnosti zvířete u balení 250 ml. V závislosti na délce srsti může být tato dávka zvýšena až na dvojnásobek, tedy 15 mg fipronilu na 1 kg hmotnosti zvířete, tedy v praxi do 12 stisků aplikační pumpy na 1 kg hmotnosti zvířete u balení o objemu 100 ml, nebo 4 stisky na 1 kg hmotnosti v případě balení po 250 ml. Přesné dávkování je nezbytné k zajištění optimálního efektu i délky účinnosti. V případě potřeby se obraťte na veterinárního lékaře

Ze vzdálenosti 10 – 20 cm postříkat povrch celého těla zvířete ve směru proti srsti, obvykle za současného použití kartáče nebo hřebene (veškerá srst by měla být přípravkem rovnoměrně zvlhčena tak, aby přípravek mohl prostoupit až na kůži). K ošetření hlavy a okolí očí nastříkejte přípravek na navlhčenou rukavici a jemně vtírejte do srsti - nestříkat do očí.

Přípravek nechejte zaschnout za běžných teplotních podmínek.

Vzhledem k absenci bezpečnostních studií je minimální interval mezi jednotlivými léčbami 4 týdny.

Ochranné lhůty:
Není určeno pro potravinová zvířata.

Doba použitelnosti:
Doba použitelnosti veterinárního léčivého přípravku v neporušeném obalu: 2 roky.

Uchovávání:
Uchovávejte při teplotě do 25 °C.
Chraňte před mrazem.

Balení:
100 ml, 250 ml

Výroba chovatelských
potřeb Dinofashion

Doprava zdarma od 999 Kč

Copyright 2015 | Chovatelské potřeby Dinomarket
Webdesign DataPro Solutions, s.r.o.